Swoje dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, dlatego kuchnia regionalna z tych okolic jest mi szczególnie bliska. Dziś racuchy na słono z kapustą kiszoną, czyli tak zwane fuczki.
Składniki:
2 szklanki mąki1,5 kg kiszonej kapusty
2 jajka
1 szklanka mleka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kwaśna śmietana
Pyyyycha! To propozycja dla tych wszystkich, którzy są fanami (jak ja!) wszelkich potraw z kapustą kiszoną, jak np. pierogi, czy krokiety. Dziękuję za przepis - dziś był ekspresowy i pyszny obiad :)
OdpowiedzUsuńWspaniała jest kuchnia regionalna. Nigdy takich nie jadłam, ale wypróbuję :) Choć może kiedy byłam w Bieszczadach jaka dziecko, mogło się zdarzyć tylko nie pamiętam :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe placuszki, muszę zrobić :) Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! U mnie dziś placki ziemniaczane z dodatkiem kapusty kiszonej. Bardzo lubię takie połączenia :)
OdpowiedzUsuńNawet nie wiedziałam, że się tak nazywają :)
OdpowiedzUsuńO rety, takich racuszków jeszcze nie jadłam ale chętnie bym spróbowała
OdpowiedzUsuń