Placki z zsiadłego mleka z gruszkami

Proste, ekspresowe i co najważniejsze pyszne racuszki na zsiadłym mleku. Idealny pomysł na śniadanie, przekąskę, obiad i kolację :)

racuchy z zsiadłego mleka z gruszkami


Składniki:

½ kg mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
3 łyżki cukru
21/2 szklanki zsiadłego mleka
3 gruszki
sól do smaku
cukier waniliowy do posypki.

Wykonanie:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jajka, cukier, sól do smaku i zsiadłe mleko. Całość zmiksować, wrzucić pokrojone w kostkę gruszki i wymieszać starannie łyżką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu posypać cukrem waniliowym.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz