Zupa rybna z owocowej marynaty

Uwielbiam zupy rybne,  dlatego staram się urozmaicić ich smak- dziś w cytrusowej marynacie.




Składniki:

70 dag filetów rybnych
40 dag pomidorów
30 dag ziemniaków
2 marchewki
2 pory
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 dag masła
1 grejpfrut
1 cytryna
½ puszki zielonego groszku
sól do smaku
pieprz do smaku

Wykonanie:

Filety oczyścić, skropić sokiem z cytryny i grejpfruta i marynować przez dwie godziny. Następnie filety natrzeć roztartym czosnkiem z solą, pieprzem, pokroić na kawałki, zalać 1 ½ litrem wody i gotować około 10 minut. Marchew, pory, pomidory pokroić i udusić na maśle pod przykryciem do miękkości. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i razem z groszkiem dodać do zupy, gotować przez 20 minut. Po czym dodać uduszone warzywa. Cebulę pokroić, zeszklić na maśle i połączyć z zupą.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz