Uwielbiam zupy rybne, dlatego staram się urozmaicić ich smak- dziś w cytrusowej marynacie.
Składniki:
70 dag filetów rybnych
40 dag pomidorów
30 dag ziemniaków
2 marchewki
2 pory
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 dag masła
1 grejpfrut
1 cytryna
½ puszki zielonego groszku
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
Filety oczyścić, skropić sokiem z cytryny i grejpfruta i marynować przez dwie godziny. Następnie filety natrzeć roztartym czosnkiem z solą, pieprzem, pokroić na kawałki, zalać 1 ½ litrem wody i gotować około 10 minut. Marchew, pory, pomidory pokroić i udusić na maśle pod przykryciem do miękkości. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i razem z groszkiem dodać do zupy, gotować przez 20 minut. Po czym dodać uduszone warzywa. Cebulę pokroić, zeszklić na maśle i połączyć z zupą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz