Sałatka z jarmużem i jajkiem

Kolejna pyszna propozycja podania jarmużu.



Składniki:

40 dag liści jarmużu
1 cebula
2 kiszone ogórki
2 jabłka
1 pomidor
1/3 szklanki śmietany
2 jajka
sól do smaku
cukier do smaku
kwasek cytrynowy do smaku
2 łyżki oliwy

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Jarmuż dokładnie umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować prawie do miękkości. Następnie odcedzić i posiekać. Dodać posiekaną cebulę, pokrojone w plastry ogórki, pomidor i starte jabłka. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić, skropić oliwą i polać śmietaną. Na koniec obłożyć plastrami jajek, podawać z pieczywem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz