Pączki ziemniaczane z nadzieniem marchewkowym

Pyszne pączki z nietypowym nadzieniem ! Palce lizać!




Składniki na ciasto:

6 ziemniaków
4 łyżki kaszy manny
1 jajko
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Składniki na nadzienie:

4 marchewki
1 jajko gotowane
1 łyżka masła
2 łyżeczki cukru

Wykonanie nadzienia:

Marchew obrać, ugotować do miękkości i ostudzić. Następnie pokroić, dodać cukier i w rondelku dusić kilka minut razem z masłem na wolnym ogniu. Następnie drobno posiekać z ugotowanym jajkiem, posolić do smaku i starannie wymieszać.

Wykonanie :
Ziemniaki obrać, ugotować i jeszcze ciepłe przetrzeć. Dodać kaszę mannę, jajko, sól do smaku i całość dokładnie wymieszać. Na dłoni formować placuszki, nadziewać marchewką, zlepiać w kulki i smażyć w dużej ilości tłuszczu.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz