Kubuś domowy

Przepis dostałam od koleżanki- rewelacja!



Składniki:

1 kg cukru
1 kg obranej dyni
1 kg marchewki
1 kg jabłek
1 kg brzoskwiń ( zimą z puszki)
sok z dwóch cytryn

Wykonanie:

Marchew obrać, pokroić, zalać wodą i gotować. Po 15 minutach wrzucić dynię, obrane pokrojone jabłka, wszystko rozgotować i pod koniec dodać brzoskwinie z sokiem. Następnie wszystko zmiksować, wsypać cukier, wlać sok z cytryny i gotować na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru. Sok przelać do 10 litrowego garnka, dolać wody do pełna i zagotować. Napój przelać do wyparzonych butelek lub słoików i pasteryzować przez 10 minut.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. wydaje mi się że kilogram cukru to zdecydowanie za dużo ...

    OdpowiedzUsuń