Jak zrobić domową kruszonkę do ciasta?- przepis idealny

Chcesz urozmaicić smak swoich wypieków? Spróbuj dodać pyszną kruszonkę!
Świetnie smakuje również jako dodatek do zimnych deserów lub jako spód pod sernik (tylko wtedy należy dodatkowo kruszonkę wymieszać z miękkim masłem)



Składniki:

30 dag mąki
10 dag cukru pudru
10 dag masła
6 ugotowanych żółtek jaja
10 dag wiórków kokosowych
1 opakowanie przyprawy do piernika
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Mąkę połączyć z masłem, żółtkami, cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Całość dokładnie zmiksować, połączyć z przyprawą do piernika i przełożyć do przygotowanej foremki. Piec około 35 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu i przestudzeniu pokruszyć i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz