Ciastka serowe do wina/ piwa

Idealny słony przysmak do piwa lub wina.



Składniki:

3 ½ łyżki masła
4 łyżki mąki
2 jajka
10 dag żółtego sera
12 dag twarogu
sól do smaku
pieprz do smaku
papier do pieczenia

Wykonanie:

Masło zagotować w ½ szklance wody, dodać mąkę, sól i pieprz do smaku i mieszać na wolnym ogniu aż ciasto odstanie od ścianek naczynia. Następnie zdjąć z ognia, przestudzić, wbić jajka i starannie utrzeć. Dodać starty ser i zmielony twaróg. Dokładnie wymieszać składniki. Nakładać łyżką ciasteczka do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 15 minut. Piekarnik wyłączyć i pozostawić jeszcze ciasteczka przez 10 minut.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz