Ciastka serowe do wina/ piwa

Idealny słony przysmak do piwa lub wina.



Składniki:

3 ½ Å‚yżki masÅ‚a
4 łyżki mąki
2 jajka
10 dag żółtego sera
12 dag twarogu
sól do smaku
pieprz do smaku
papier do pieczenia

Wykonanie:

MasÅ‚o zagotować w ½ szklance wody, dodać mÄ…kÄ™, sól i pieprz do smaku i mieszać na wolnym ogniu aż ciasto odstanie od Å›cianek naczynia. NastÄ™pnie zdjąć z ognia, przestudzić, wbić jajka i starannie utrzeć. Dodać starty ser i zmielony twaróg. DokÅ‚adnie wymieszać skÅ‚adniki. NakÅ‚adać Å‚yżkÄ… ciasteczka do formy wyÅ‚ożonej papierem do pieczenia. WÅ‚ożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec okoÅ‚o 15 minut. Piekarnik wyÅ‚Ä…czyć i pozostawić jeszcze ciasteczka przez 10 minut.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz