Jakiś czas temu publikowałam przepis na domową czekoladę z mleka w proszku. Dziś powtórzyłam ten przepis, dodając dodatkowo mieszankę studencką i herbatniki. Wyszła pysznie!
Składniki:
25 dag masła
¾ szklanki cukru
¼ szklanki wody
3 łyżki kakao
25 dag mleka w proszku
25 dag herbatników
20 dag bakalii
Wykonanie:
Masło włożyć do garnka, wsypać cukier i kakao, wlać wodę i rozpuścić składniki na wolnym ogniu.
Odstawić po zagotowaniu i wsypać mleko w proszku cały czas mieszając. Następnie dodać pokruszone ciastka, bakalie,
wymieszać i wylać do keksówki wyłożonej folią aluminiową- odstawić w chłodne miejsce.
bogata ta czekolada ;)
OdpowiedzUsuńPrzepis mnie zachwycil - nie wpadlabym na pomysl aby samemu robic czekolade ;)
OdpowiedzUsuń