Jabłka faszerowane sałatką śledziową NA SYLWESTRA

Pyszna przystawka śledziowa, podana w niecodzienny sposób w winnym jabłku.
U mnie w tym roku na Sylwestrowym przyjęciu.





Składniki:

25 dag płatów śledziowych
4 winne jabłka
1 cebula
½ puszki zielonego groszku
4 łyżki majonezu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jabłka opłukać, odciąć górną część od ogonka i wydrążyć miąższ z nasionami. Śledzie pokroić z cebulą, wymieszać z miąższem z jabłek, groszkiem, majonezem i całość przyprawić do smaku. Pucharki jabłkowe napełnić farszem śledziowym i podawać zaraz po przyrządzeniu.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Karnawałowe party" na zBLOGowanych. Zbieramy najciekawsze przepisy na karnawałowe imprezy!

    OdpowiedzUsuń