Smaczna, dietetyczna i zdrowa zupa na bazie maślanki.
Składniki:
4 łyżki kaszy jaglanej
2 szklanki wody
4 szklanki maślanki
1 łyżka posiekanego koperku
3 łyżki kwaśnej śmietany
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
Kaszę opłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Zagotować osobno maślankę i połączyć z kaszą. Dodać pokrojony koperek, śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
2 szklanki wody
4 szklanki maślanki
1 łyżka posiekanego koperku
3 łyżki kwaśnej śmietany
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
Kaszę opłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Zagotować osobno maślankę i połączyć z kaszą. Dodać pokrojony koperek, śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz