Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami

Nazwałam je pasztecikami, ze względu na mniejszy rozmiar na tzw "jeden kęs". Są to innymi słowy małe krokieciki w wersji wegetariańskiej z farszem pieczarkowym.



Składniki na ciasto naleśnikowe:

10 dag mąki
1 jajko
1/8 litra mleka
1/8 litra wody gazowanej
sól

Składniki na nadzienie:

25 dag pieczarek
1 bułka
1 cebula
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka tłuszczu

Składniki na panierkę:

1 jajko
½ szklanki bułki tartej
olej do smażenia

Wykonanie:

Wszystkie składnik na ciasto naleśnikowe razem połączyć i przygotować ciasto. Rozgrzać patelnię i smażyć cienkie naleśniki. Pieczarki opłukać, pokroić razem z cebulą i przysmażyć a następnie zmielić. Dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, przyprawy i całość dokładnie wymieszać. 


Gotowe naleśniki smarować cienko nadzieniem, zawijać w rulon i kroić na trzy części. 


Następnie obtaczać w jaju i bułce tartej. Smażyć lekko złociście i podawać z barszczem.



Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz