Zupa chlebowa z cebulą

Wykonanie tej zupy jest proste i bardzo szybkie. Chyba każdy w domu ma kawałek chleba i cebulę. Niewiele więcej trzeba do wykonania tej pysznej zupki. Polecam !



Składniki:

1 duża cebula,
25 dag białego chleba,
1 łyżka masła,
¾ litra bulionu z kostki,
2 łyżki śmietany,
1 żółtko,
jaja w koszulce
natka pietruszki.

Wykonanie:


Cebulę drobno posiekać i udusić na maśle z drobno pokrojonym chlebem, następnie lekko zarumienić. Wlać bulion, podgotować na wolnym ogniu i doprawić śmietaną z rozmącony żółtkiem. Zupę podaję również z „jajkiem w koszulce

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Super taka zupka :) Pysznie wygląda!
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń