Tak czy inaczej, współcześnie jest bardzo popularny- zarówno w Europie, Azji, Australii, Ameryce Południowej i Północnej- dosłownie wszędzie! Pomimo, że wybór jest ogromny: zaczynając od rozmaitych kształtów, kolorów, producentów czy gatunków, to domowego makaronu nic nie przebije!
DziÅ› zatem prosty przepis na smaczny i prawdziwie domowy makaron.

Składniki:
40 dag mÄ…ki,
4 jaja,
Odrobina wody,
Sól,
Wykonanie:
Mąkę posolić, dodać jaja i zalać odrobiną wody. Wyrobić dokładnie ciasto (powinno być lśniące i gładkie). Następnie wyłożyć na stolnicę dobrze oprószoną mąką, rozwałkować i zostawić do przesuszenia. Podsuszony makaron zwinąć w rulon i kroić w cienkie paski, po czym ugotować w osolonej wodzie.

Domowy najlepszy ! Pyszny, cudowny... szkoda, że mam tak mało czasu żeby go robić za każdym razem :)... Uwielbiam do rosołu :)
OdpowiedzUsuń