Składniki:
1 kg leśnych obgotowanych grzybów
2 cebule
4 kolorowe papryki
1 szklanka oleju
Sól, pieprz
1 łyżka cukru
1 łyżka octu
4 łyżki ketchupu pikantnego
4 ząbki czosnku
Wykonanie:
Cebulę obrać i pokroić razem z papryką i usmażyć na oleju. Następnie dodać obgotowane w osolonej wodzie grzyby, cukier i ocet. Doprawić do smaku i dusić pół godziny. Pod koniec duszenia dodać ketchup i zmiażdżony czosnek. Przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut. Grzyby w tej postaci są doskonałym dodatkiem do zapiekanek i pizzy na zimę.
2 cebule
4 kolorowe papryki
1 szklanka oleju
Sól, pieprz
1 łyżka cukru
1 łyżka octu
4 łyżki ketchupu pikantnego
4 ząbki czosnku
Wykonanie:
Cebulę obrać i pokroić razem z papryką i usmażyć na oleju. Następnie dodać obgotowane w osolonej wodzie grzyby, cukier i ocet. Doprawić do smaku i dusić pół godziny. Pod koniec duszenia dodać ketchup i zmiażdżony czosnek. Przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut. Grzyby w tej postaci są doskonałym dodatkiem do zapiekanek i pizzy na zimę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz