Racuszki rybne

O wartościach odżywczych ryb chyba nie muszę mówić. Tym razem przedstawiam niecodzienny sposób na racuszki.



Składniki:
 15 dag ryby smażonej lub gotowanej (dowolnej)
 15 mÄ…ki
 1/3 szklanki mleka
 2 jaja
 1 cebula
 1 papryka Å›wieża lub marynowana
 1 zÄ…bek czosnku
 5 dag sera żółtego
 Sól
 Pieprz
 Olej do smażenia

Wykonanie:
Z mąki, mleka i żółtek przygotować ciasto. Cebulę i paprykę bardzo drobno posiekać, a czosnek rozetrzeć z solą. Rybę udusić widelcem, połączyć z resztą składników i przyprawić do smaku. Do masy dodać sztywno ubitą pianę i wszystko razem dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, smażyć racuszki rybne i jeszcze ciepłe posypać żółtym serem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz