Babeczki pieczarkowe

Uniwersalna przystawka na ciepło i zimno. Łatwa w wykonaniu, smaczna i pożywna.


Składniki:

- 5 dużych pieczarek
- 15 dag mięsa mielonego
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki bułki tartej
- 5 plastrów sera wędzonego
- 1 kostka grzybowa
- ½ cebuli


Wykonanie:

Z pieczarek usuwamy ogonki i drobno kroimy. Kroimy cebulę w kostkę i smażymy na masełku z wcześniej pokrojonymi ogonkami pieczarek. Dodajemy mięso mielone , przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi . Na końcu dodajemy bułkę tartą. Kapelusze pieczarek gotujemy z kostką grzybową ok. 20 minut. Po wystudzeniu nakładamy zrobiony już farsz mięsno- warzywny. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni. Przed końcem pieczenia dodajemy ser żółty i zapiekamy jeszcze kilka minut, do stopnienia.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz