Sałatka węgierska z majonezem

Mix warzywny z dodatkiem majonezu. Dla osób będących na diecie polecam majonez odtłuszczony.



Składniki:

Ø 5 mięsistych pomidorów

Ø 5 słodkich kolorowych papryk

Ø 5 ogórków gruntowych

Ø 5 jaj

Ø 25 dag pieczarek

Ø 1 średni kalafior

Ø 15 dag fasolki szparagowej

Ø Majonez

Ø Sól

Ø Pieprz

Ø Zielona sałata


Wykonanie:

Kalafior i fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Kalafior pokroić na różyczki, a resztę warzyw w plastry lub słupki. Pieczarki i jajka ugotować w lekko osolonej wodzie, również pokroić i wszystko razem delikatnie wymieszać. Dodać majonez, sól, pieprz i podawać na liściach zielonej sałaty.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz