Kawa z serduszkiem

Jestem typową kawoszką- uwielbiam zapach świeżo zaparzonej kawy. Często też eksperymentuje z jej smakiem i dodatkami. Poniżej przedstawiam jeden z wypróbowanych przepisów na pyszną, romantyczną kawę.



Składniki:

• 2 Å‚yżeczki kawy rozpuszczalnej
• 2 kostki czekolady deserowej
• Szczypta mielonego cynamonu
• 20 ml likieru kawowego
• Laska cynamonu
• 50 ml mleka (2%)
• Pół Å‚yżeczki kakao


Wykonanie:

Do filiżanki wsypać kawę i zalać gorącą (ale nie wrzącą) wodą. Dodać kostki czekolady, likier i szczyptę cynamonu. W osobnym naczyniu ubić ciepłe mleko i dodać na wierzch do kawy. Dla ozdoby można posypać kakao (przy pomocy wyciętego arkusza w kształcie serca). Gotową kawę podawać z laską cynamonu, zamiast łyżeczki.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz