Składniki:
Ø 20 dag chleba
Ø 50 ml wina lub soku kwaśnego
Ø 2 jajka
Ø ½ szklanki mleka
Ø 5 dag sera żółtego
Ø 3 łyżki mąki
Ø Gałka muszkatołowa
Ø Olej do smażenia
Wykonanie:
Chleb pokroić w kromki, skropić winem lub sokiem, a ser zetrzeć na wiórki. Żółtka rozbić z mlekiem, mąką, odrobiną gałki i połową startego sera. Następnie dodać ubitą pianę z białek i dodać do ciasta. Kromki chleba zanurzać z cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Jeszcze ciepłe posypać resztą sera żółtego.
Chleb pokroić w kromki, skropić winem lub sokiem, a ser zetrzeć na wiórki. Żółtka rozbić z mlekiem, mąką, odrobiną gałki i połową startego sera. Następnie dodać ubitą pianę z białek i dodać do ciasta. Kromki chleba zanurzać z cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Jeszcze ciepłe posypać resztą sera żółtego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz