Pieczarki nadziewane

Smaczna i szybka przystawka- smakująca na ciepło i na zimno. Prosty przepis dla leniwych.



Składniki:

• 5 dużych pieczarek
• cebula
• 15 dag mielonego miÄ™sa
• 2 Å‚yżki masÅ‚a
• sól, pieprz
• ser żółty


Wykonanie:

Odcinamy trzonki z pieczarek i drobno je siekamy. Kroimy cebulę w drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy na masełku. Gotowy farsz nakładamy na pieczarki

Pieczemy w piekarniku przez ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia dodajemy ser aby stopniał (wystarczy pozostawić w rozgrzanym, ale wyłączonym piekarniku przez ok. 10 minut).

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz