Składniki:
6 płatków lasagne
½ kg mięsa wieprzowego mielonego
1 cebula
10 listków czosnku niedźwiedziego
6 plasterków żółtego sera
1 jajko
1 łyżka ketchupu
1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
sól i pieprz do smaku
5 łyżek oleju
tłuszcz do formy
Wykonanie:
Płaty lasagne ugotować według opisu na opakowaniu. Mięso podsmażyć na oleju z przyprawą do mięsa mielonego, posiekaną cebulą, czosnkiem i ketchupem. Po ostudzeniu wbić jajko, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Płaty lasagne rozłożyć na stolnicy, nałożyć połowę mięsa i zwinąć w ruloniki.
Przenieść do natłuszczonego żaroodpornego naczynia
i obłożyć resztą mięsa.
Następnie położyć plastry sera.
Piec w piekarniku nagrzanego do 180 stopni około 30 minut.
Kasiu, gdybyś miała ochotę i czas na tradycyjne włoskie lasagne, to wpadnij na chwilę do mnie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
http://www.tapenda.pl/przepis/Lasagne_z_sosem_bolonskim_i_beszamelem/426/
Pycha przepis :)! Dawno nie jadłam lasagne.
OdpowiedzUsuńaż zgłodniałam :/
OdpowiedzUsuń