Bezglutenowe ciasto gryczane z orzechami

Proste i pyszne ciasto z bezglutenowej mąki gryczanej.



Składniki:

20 dag masła
20 dag cukru
10 dag mąki gryczanej
10 dag orzechów włoskich
4 jajka

Wykonanie:

Masło przełożyć do miski, dodać cukier, jedno żółtko i utrzeć na białą masę. Dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki cały czas ucierając. Następnie wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek i posiekanymi orzechami. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.

Tradycyjna Kuchnia

4 komentarze:

  1. Coś dla mnie! Uwielbiam ciasto gryczane, polecam następnym razem dać trochę wiórkow kokosowych - niebo w gębie! :)

    OdpowiedzUsuń