Jajka Wielkanocne faszerowane inaczej

Wielkanoc już tuż tuż, więc pora pomyśleć o menu. Polecam farsz z sardynek, oliwek i pomidorów.


Składniki:

4 jajka
125 gram sardynek
1 pomidor
1 cytryna
160 gram zielonych oliwek
natka pietruszki
2 łyżki chrzanu
1 łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki i uÅ‚ożyć na ozdobnym talerzyku. NastÄ™pnie jajka przyprawić i posmarować majonezem wymieszanym z chrzanem. UkÅ‚adać warstwami na jajkach –kawaÅ‚ek sardynki – plasterek pomidora i plasterek cytryny. Ozdobić Å›wieżą natkÄ… pietruszki i obÅ‚ożyć oliwkami.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Fajne jajka :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Widze że blog ciekawy ale chyba na nim nie zarabiasz. A możesz zarobić całkiem nieźle promując produkty związane ze zdrowiem , szkoda żeby ruch na twojej stronie się marnował, jak możesz dorobić sobie niezłą pensję, wpisz sobie w google - spieniężanie stron o zdrowiu i urodzie

    OdpowiedzUsuń