Wiosenna sałatka warzywna

Prosta, smaczna i orzeźwiająca sałatka na dobrą przekąskę.

Składniki:

Ananas w syropie 1 puszka
Jajka ugotowane 6 szt.
Jabłko 3 szt.
Seler słupki w zalewie 1 słoiczek
Kukurydza konserwowa 1 puszka
Sól i pieprz do smaku
Ser żółty salami 20 dag
Ogórek kiszony 1-2  szt. 
Majonez
Ogórek szklarniowy do dekoracji
Natka pietruszki do dekoracji
Pomidor koktajlowy do dekoracji
Rzodkiewka do dekoracji
Papryka czerwona do dekoracji
Czosnek 1 ząbek

Wykonanie:

Ananasy wyjąć z syropu pokroić w kostkę. Następnie jajka, jabłka, ogórka, czosnek obrać i również pokroić w kostkę, razem wymieszać. Dodać ser żółty pokrojony w kostkę, odsączoną kukurydzę i selera. Doprawić do smaku i wymieszać z majonezem według uznania. Udekorować dowolnie, wstawić do lodówki do schłodzenia i podawać z dobrą wędliną i pieczywem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz