Super smaczne roladki na obiad. Właśnie mój tato robił je na świąteczny obiad, wyszły super.
Składniki:
Udziec z indyka 80 dag
Boczek wędzony
Morele suszone
Cytryna 1 szt.
Sól i pieprz do smaku
Bułka tarta do panierki
Jajko 2 szt.
Curry 1 łyżeczka
Olej do smażenia
Wykonanie:
Udziec opłukać, osuszyć, pokroić w plastry. Następnie pokropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem do smaku. Rozbić tłuczkiem, na każdym kotlecie położyć plasterek boczku i kilka wcześniej namoczonych moreli. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z curry. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz