Roladki z indyka

Super smaczne roladki na obiad. Właśnie mój tato robił je na świąteczny obiad, wyszły super.


Składniki:

Udziec z indyka 80 dag
Boczek wędzony
Morele suszone
Cytryna 1 szt.
Sól i pieprz do smaku
Bułka tarta do panierki
Jajko 2 szt. 
Curry 1 łyżeczka
Olej do smażenia

Wykonanie:

Udziec opłukać, osuszyć, pokroić w plastry. Następnie pokropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem do smaku. Rozbić tłuczkiem, na każdym kotlecie położyć plasterek boczku i kilka wcześniej namoczonych moreli. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z curry. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz