Połączenie mięsa wieprzowego z owocami wyszło mi na dobre. Więc w kuchni należy eksperymentować.
Składniki:
Kotlet schabowy 4 szt.
Awokado 1 szt.
Mango 1 szt.
Ser żółty starty 5 dag
pieprz do smaku
Sól czosnkowa do smaku
kurkuma
Masło
Wykonanie:
Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, przyprawić do smaku solą czosnkową, pieprzem i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Awokado, mango obrać pokroić w cienkie paski. Na rozbite kotlety układać paski mango, awokado posypać startym serem, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Gotowe roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać wiórkami masła i posypać kurkumą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem około jednej godziny. Pod koniec pieczenia zdjąć przykrywkę i zrumienić. Podawać z kaszą pęcak z dowolnym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz