Roladki wieprzowe w tym wydaniu smakujÄ… wybornie.
Składniki:
Kotlet schabowy 4 szt.
Kiełbasa wiejska 25 dag
Szczypiorek 1 pęczek
Sól i pieprz do smaku
Cebula biała 1 szt.
Świeża bazylia
Wykonanie:
Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem soli i pieprzu. Cebulę obrać, posiekać i zalać wrzątkiem, po czym odsączyć. Kiełbasę zmielić, dodać cebulę i w razie potrzeby doprawić do smaku. Na rozbite kotlety nakładać farsz, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i obłożyć listkami bazylii. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz