Wiejskie roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe w tym wydaniu smakujÄ… wybornie.


Składniki:

Kotlet schabowy 4 szt.
Kiełbasa wiejska 25 dag
Szczypiorek 1 pęczek
Sól i pieprz do smaku
Cebula biała 1 szt.
Świeża bazylia

Wykonanie:

Kotlety opÅ‚ukać, osuszyć i rozbić  tÅ‚uczkiem z dodatkiem soli i pieprzu. CebulÄ™ obrać, posiekać i zalać wrzÄ…tkiem, po czym odsÄ…czyć. KieÅ‚basÄ™ zmielić, dodać cebulÄ™ i w razie potrzeby doprawić do smaku. Na rozbite kotlety nakÅ‚adać farsz, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkÄ™ i obÅ‚ożyć listkami bazylii. PrzeÅ‚ożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec okoÅ‚o 40 minut. 

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz