Zdrowe i smaczne danie na wynos np. do pracy, uczelnię itp.
Składniki:
Mąka pszenna 40 dag
Olej rzepakowy 5 łyżek
Drożdże 2 dag
Mleka 1 szklanka
Szczypta soli
Składniki na farsz:
Warzywa na patelnię z przyprawami 1 opakowanie
Koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Wykonanie:
Z mąki, drożdży, oleju, soli i ciepłego mleka zarobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem do podrośnięcia. Warzywa na patelnię przygotować według opisu na opakowaniu i ostudzić. Podrośnięte ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować, nadziać przygotowanymi warzywami, zlepić brzegi, oprószyć mąką. Wstawi ć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz