Roladki z kurczaka z serem feta i oliwkami

Pastę z oliwek i sera feta odkryłam jakiś czas temu. Świetnie komponuje się jako dodatek do wielu potraw. Tym razem wykorzystałam go to roladek z kurczaka. Komponuje się wyśmienicie :)




Składniki:

4 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500-600 gram)
kilka suszonych pomidorów

Pasta:

1/4 kostki seera feta
1/2 szklanki zielonych oliwek
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
pieprz
odrobina rozmarynu

Przyprawy do kurczaka:

czosnek niedźwiedzi
sól, pieprz, słodka papryka

Wykonanie:

Kurczaka oczyścić, pociąć w mniejsze filety, ewentualnie grubsze kawałki lekko rozbić. Doprawić z obu stron.
W międzyczasie przygotować pastę: Składniki dobrze zmiksować, doprawić.
Nakładać pastę na cały filet, po środku ułożyć pomidory, zwinąć.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w temperaturze 220-230 stopni  przez 30 minut.

Tradycyjna Kuchnia

6 komentarzy:

  1. Fantastyczne roladki, muszę koniecznie takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Roladki prezentują się wyśmienicie. Aż chce się je od razu zjeść :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie roladki bardzo lubię :-) Prezentują się świetnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne danie!
    Zjadłabym z wielką przyjemnością

    OdpowiedzUsuń
  5. Super pomysł na nadzienie! Uwielbiam takie roladki!

    OdpowiedzUsuń