Czosnkowe grzanki z pomidorami i serem

Największy dylemat co zjeść mam zawsze rano. Dziś postawiłam na tradycyjne grzanki czosnkowe z pomidorami i serem :)



Składniki:

1 bagietka
3 pomidory
10 dag żółtego sera
2 zÄ…bki czosnku
3 łyżki oliwy
ketchup

Wykonanie:

Bagietkę pokroić na kromki i zapiec lekko w piekarniku. Następnie czosnek wycisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i posmarować tosty. Ułożyć na nich plastry pomidora, następnie sera i zapiec w temperaturze 200 stopni około 5 minut. Wyjąć z piekarnika po roztopieniu sera i podawać na ciepło z ketchupem.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja bardzo lubię różnego rodzaju grzanki i robię je wtedy kiedy mnie najdzie ochota. Również bardzo chętnie do tego wykorzystuję toster https://duka.com/pl/agd/tostery który moim zdaniem nadaje się do takich dań zdecydowanie najlepiej. Zawsze możemy tak zrobione tosty połamać i np. dodać również do zupy.

    OdpowiedzUsuń