Brak pomysłu na piątkowy, bezmięsny obiad?
Składniki:
50 dag fileta z karpia lub innej białej ryby
1 czerstwa bułka
1 biała cebula
1 szklanka mleka
2 łyżki masła
2 jajka
sól i pieprz do smaku
1 łyżka posiekanych świeżych ziół (według uznania)
tłuszcz do formy
bułka tarta do formy
Wykonanie:
Filety z karpia zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy do smaku i zioła. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na maśle, połączyć z masą rybna, dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Świetny pomysł :-)))
OdpowiedzUsuńchętnie użyłabym innej ryby np szczupaka bo karp to tylko smażony u mnie jedzą :) fajne danie :)
OdpowiedzUsuńWspaniała, pożywna i niezwykle smakowita pieczeń :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na piątkowy obiadek, u nas dziś była rybka na parze :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie słyszałam o takim połączeniu! A to super alternatywa na piątkowy obiad właśnie jest :)
OdpowiedzUsuńZapewne pyszne!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na rybę w zupełnie innym wydaniu ;)
OdpowiedzUsuńsuper propozycja :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Idealny i pyszny piątkowy obiad :)
OdpowiedzUsuńTo ja już teraz wiem co upichcę w piątek :)
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńJakoś nie kojarzę abym kiedykolwiek robiła pieczeń rybną, ale jak widzę jest to całkiem fajny przepis. Ja za to bardzo chwalę sobie łososia z grilla https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-z-grilla-z-kwasno-ostrym-sosem-zasmazanym-ryzem-jasminowym-i-piklami-z-ogorka-i-marchewki/ i jak dla mnie jest to numer jeden jeśli chodzi o rybę.
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń