Pieczeń rybna na piątkowy obiad

Brak pomysłu na piątkowy, bezmięsny obiad?



Składniki:

50 dag fileta z karpia lub innej białej ryby
1 czerstwa bułka
1 biała cebula
1 szklanka mleka
2 łyżki masła
2 jajka
sól i pieprz do smaku
1 łyżka posiekanych świeżych ziół (według uznania)
tłuszcz do formy
bułka tarta do formy

Wykonanie:

Filety z karpia zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy do smaku i zioła. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na maśle, połączyć z masą rybna, dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Tradycyjna Kuchnia

10 komentarzy:

  1. chętnie użyłabym innej ryby np szczupaka bo karp to tylko smażony u mnie jedzą :) fajne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniała, pożywna i niezwykle smakowita pieczeń :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł na piątkowy obiadek, u nas dziś była rybka na parze :)

    OdpowiedzUsuń
  4. nigdy nie słyszałam o takim połączeniu! A to super alternatywa na piątkowy obiad właśnie jest :)

    OdpowiedzUsuń
  5. super pomysł na rybę w zupełnie innym wydaniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super pomysł! Idealny i pyszny piątkowy obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  7. To ja już teraz wiem co upichcę w piątek :)

    OdpowiedzUsuń