Ogórki w cieście faszerowane kaszą i mięsem

Ogórek do obiadu jako główne danie? Czemu nie ! W takiej wersji jest bardzo sycący i pyszny. Śmiało może pełnić główną rolę na  talerzu :)




Składniki:

70 dag zielonych ogórków
30 dag kaszy gryczanej
1 cebula biała
30 dag dowolnego gotowanego mięsa
sól i pieprz do smaku
świeży koperek
olej do smażenia

Składniki na ciasto:

12 dag mąki
2 jajka
4 dag oleju
kilka łyżek wody

Wykonanie ciasta:


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:

Kaszę ugotować w osolonej wodzie i połączyć ze zmielonym mięsem. Cebulę obrać , posiekać i usmażyć na odrobinie tłuszczu razem z koperkiem i pieprzem do smaku, po czym połączyć z kaszą. Ogórki obrać, wydrążyć nasiona. Pustą przestrzeń napełnić farszem i pokroić na 2-3 części. Następnie panierować w przygotowanym cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni.

Tradycyjna Kuchnia