Kotlety drobiowe w panierce z chipsów paprywkowych

Nietypowe połączenie- wyszło pysznie!



Składniki:

½ kg mięsa drobiowego
2 jajka
1 czerstwa bułka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do kurczaka

Składniki na panierkę:

15 dag chipsów paprykowych
10 dag mąki
1 jajko
sól do smaku

Wykonanie:

Mięso drobiowe( najlepiej filet) zmielić i wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, przyprawy i dokładnie wymieszać mięsną masę, po czym formować ręką kotleciki.


Chipsy na panierkę drobno pokruszyć. 


Gotowe kotlety obtaczać w mące, potem w rozmąconym jajku, następnie panierować w pokruszonych chipsach. 


Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.




Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz