Knedle z pieczarkami

Pyszne knedle na słono, z nadzieniem pieczarkowym.



Składniki:

½ kg ziemniaków
15 dag mÄ…ki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 jajka
½ kg pieczarek
20 dag cebuli
2 łyżki tłuszczu
1 łyżka bułki tartej
Sól do smaku
Pieprz do smaku
10 dag żółtego sera
1 łyżka masła

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, nastÄ™pnie odcedzić i utÅ‚uc. Do przestudzonych ziemniaków dodać obie mÄ…ki, 2 jajka i zagęścić ciasto. 


CebulÄ™ i pieczarki pokroić i przysmażyć na tÅ‚uszczu, ostudzić, dodać jajko, bulkÄ™ tartÄ…- przyprawić do smaku i dokÅ‚adnie wymieszać. Z ciasta formować waÅ‚ek, kroić w plastry i rÄ™kÄ… formować placuszki. 


Napełniać nadzieniem pieczarkowym, sklejać w kulki i ugotować w osolonym wrzątku. Ugotowane pulpety polać stopionym masłem i ozdobić pokrojonym żółtym serem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz