Składniki:
2 golonki
2 cebule
2 jabłka
5 ząbków czosnku
Pęczek włoszczyzny
½ kg kapusta kiszona
1 szklanka łuskanego grochu
Pieprz ziarnisty
Liście laurowe
Przyprawa typu Vegeta
Sól do smaku
Wykonanie:
Obgotować namoczony wcześniej groch i odstawić. Golonkę wypłukać, natrzeć roztartym czosnkiem i odstawić na 2 godziny. Następnie golonkę zalać gorącą wodą z dodatkiem soli, przyprawić i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Przygotować włoszczyznę, cebulę, dodać razem z przyprawami do golonki i gotować do miękkości. Ugotowany groch połączyć z kiszoną kapustą z pokrojoną cebulą, jabłkami i obłożyć gotową golonkę na półmisku.
2 golonki
2 cebule
2 jabłka
5 ząbków czosnku
Pęczek włoszczyzny
½ kg kapusta kiszona
1 szklanka łuskanego grochu
Pieprz ziarnisty
Liście laurowe
Przyprawa typu Vegeta
Sól do smaku
Wykonanie:
Obgotować namoczony wcześniej groch i odstawić. Golonkę wypłukać, natrzeć roztartym czosnkiem i odstawić na 2 godziny. Następnie golonkę zalać gorącą wodą z dodatkiem soli, przyprawić i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Przygotować włoszczyznę, cebulę, dodać razem z przyprawami do golonki i gotować do miękkości. Ugotowany groch połączyć z kiszoną kapustą z pokrojoną cebulą, jabłkami i obłożyć gotową golonkę na półmisku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz