Ziemniaki faszerowane jajkami

Ciekawa przystawka, dodatek do obiadu :) 



Składniki:

4 duże ziemniaki
8 jajek
8 łyżek oleju
1 główka sałaty
2 zÄ…bki czosnku
sól do smaku
pieprz do smaku

Wykonanie:

Ziemniaki opłukać i ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki wystudzić, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki łyżką. Wbić do połówek po jednym jajku, przyprawić do smaku, wyłożyć na wysmarowanej olejem formie. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Sałatę opłukać, porwać na kawałki i natrzeć olejem i zmiażdżonym czosnkiem z solą. Upieczone lekko przestudzone ziemniaki, ułożyć na przygotowanej sałacie.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz