Szybkie ciasto na czerwonym winie

Moje weekendowe odkrycie- coś na szybko, ale zaskakująco smaczne! Na pewno zachwyci nawet wymagających gości.



Składniki:

25 dag mÄ…ki
20 dag masła
20 dag cukru
1 cukier waniliowy
4 jaja
½ szklanki czerwonego wina
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka kakao
1 czekolada deserowa
¼ torebki proszku do pieczenia
tłuszcz do formy
wiórki do formy

Wykonanie:

MasÅ‚o utrzeć z cukrem i żółtkami. 


NastÄ™pnie wlać wino i wymieszać . Dodawać kolejno: Kakao, cynamon i startÄ… czekoladÄ™, mÄ…kÄ™ z proszkiem do pieczenia i dokÅ‚adnie wymieszać . 


Następnie dodać sztywno ubitą pianę, lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy . Piec w temperaturze 170-180 stopni około 45 minut.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz