Moje weekendowe odkrycie- coś na szybko, ale zaskakująco smaczne! Na pewno zachwyci nawet wymagających gości.
Składniki:
25 dag mÄ…ki
20 dag masła
20 dag cukru
1 cukier waniliowy
4 jaja
½ szklanki czerwonego wina
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka kakao
1 czekolada deserowa
¼ torebki proszku do pieczenia
tłuszcz do formy
wiórki do formy
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami.
Następnie wlać wino i wymieszać . Dodawać kolejno: Kakao, cynamon i startą czekoladę, mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać .
Następnie dodać sztywno ubitą pianę, lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy . Piec w temperaturze 170-180 stopni około 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz