Bigos paprykowy z białą kiełbasą

Jesienny rondel kolorowych pyszności, w towarzystwie białej kiełbasy!


Składniki:

1 kg kolorowej papryki
½ kg fasolki szparagowej
4 pętka białej kiełbasy
2 białe cebule
5 łyżek ketchupu
¾ szklanki śmietany
1 łyżka mąki
4 łyżki tłuszczu
sól i pieprz do smaku
papryka ostra mielona do smaku

Wykonanie:

Fasolkę ugotować na półmiękko i odstawić. Paprykę oczyścić, pokroić w paski i podsmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroićm wrzucić na patelnię, oprószyć mąką i przysmażyć razem z pokrojoną białą kiełbasą i ketchupem. Następnie połączyć z papryką, fasolką i przyprawić do smaku. Dusić na bardzo małym ogniu przez 15 minut. Zaciągnąć śmietaną.

Tradycyjna Kuchnia