Złocista wątróbka z cebulką

Tradycyjny przepis na pyszną i zdrową wątróbkę !
Więcej na temat przygotowania i czyszczenia wątróbki --> tu



Składniki:

½ kg wątróbki drobiowej
2 szklanki mleka
3 cebule
2 łyżki mąki
sól do smaku
pieprz do smaku
½ paczka koperku
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Wątróbkę umyć, wyczyścić i namoczyć w mleku przez 6 godzin, następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę drobno posiekać i przyrumienić na tłuszczu razem z wątróbką obsypaną mąka. Po chwili przykryć naczynie i dusić około 10 minut. Pod koniec duszenia doprawić sola i pieprzem do smaku. Następnie wyłożyć na talerze, posypać koperkiem i gotowe.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz