Sałatka buraczana z papryką do słoików na zimę

Lato to czas gromadzenia zapasów zimowych... dziś u mnie w spiżarni przybyło kilka pyszności




Składniki:

6 kg buraków ćwikłowych
7 szt. dużych cebul
8 szt. dużych papryk
3 papryki ostre

Składniki na zalewę:

½ litra wody
2 ½ szklanki cukru
2 łyżki soli
½ litra octu

Wykonanie:

Buraki ugotować dzień wcześniej. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, włożyć do zalewy i ugotować(uważać żeby nie przegotować). Buraki zetrzeć na dużych oczkach i również dodać do zalewy i wymieszać. Całość podgrzać lecz nie zagotować, wkładać do słoików i pasteryzować od momentu wrzenia 5 minut.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam, w przepisach na blogu brakuje mi informacji ile mniej więcej wychodzi słoiczków i jakich, można przybliżyć to info?

    OdpowiedzUsuń