Składniki:
1 kg pomidorów
1 ½ kg papryki
½ kg cebuli
25 dag marchewki
Składniki na zalewę:
1 szklanka oleju
16 łyżeczek cukru
6 łyżeczek soli
¾ szklanki octu
Wykonanie:
Marchewkę pokroić w talarki i smażyć na oleju 20 minut. Paprykę pokroić w paski, a z pomidorów zrobić przecier. Wszystkie składniki sałatki włożyć do garnka i gotować przez 5 minut. Następnie włożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować około 15 minut.
1 kg pomidorów
1 ½ kg papryki
½ kg cebuli
25 dag marchewki
Składniki na zalewę:
1 szklanka oleju
16 łyżeczek cukru
6 łyżeczek soli
¾ szklanki octu
Wykonanie:
Marchewkę pokroić w talarki i smażyć na oleju 20 minut. Paprykę pokroić w paski, a z pomidorów zrobić przecier. Wszystkie składniki sałatki włożyć do garnka i gotować przez 5 minut. Następnie włożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować około 15 minut.
Bardzo ciekawy wpis. :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com