Składniki:
1 puszka groszku konserwowego
1 słoiczek pieczarek marynowanych
1 słoiczek sosu tatarskiego(250 ml)
5 jaj
1 makaron typu ryżowego
20 dag szynki konserwowej
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron ryżowy ugotować według opisu na opakowaniu. Jaja ugotować, wyjąć żółtka, a białka pokroić w kostkę. Pieczarki drobno posiekać i wymieszać z groszkiem, makaronem ryżowym, białkami jaj, pokrojoną w kostkę szynką a całość wymieszać z sosem tatarskim. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
1 puszka groszku konserwowego
1 słoiczek pieczarek marynowanych
1 słoiczek sosu tatarskiego(250 ml)
5 jaj
1 makaron typu ryżowego
20 dag szynki konserwowej
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron ryżowy ugotować według opisu na opakowaniu. Jaja ugotować, wyjąć żółtka, a białka pokroić w kostkę. Pieczarki drobno posiekać i wymieszać z groszkiem, makaronem ryżowym, białkami jaj, pokrojoną w kostkę szynką a całość wymieszać z sosem tatarskim. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz