Dalszy ciąg wigilijnych alternatyw karpia. Tym razem pyszny karaś.
Składniki:
1 kg karasi
bulion warzywny
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany
cytryna
sól, pieprz
Wykonanie:
Karasie oczyścić, posolić, zalać zimnym bulionem na godzinę, po czym gotować przez 20 minut.
Masło utrzeć z mąka i śmietaną, wycisnąć sok z cytryny do smaku i rozprowadzić z wywarem rybnym, uważając aby sos był zawiesisty.
Zagotować razem i polać tym sosem ułożone na półmisku karasie. Ozdobić plastrami cytryny.
Polecam również:
Smażony amur- wigilijna alternatywa karpia
Filety rybne w piwnej panierce
Pijany karaś
Karp smażony na głębokim tłuszczu
Niestety nie lubię karpia :(
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl