Filety rybne w piwnej panierce

Piwo ma jednak niezwykle szerokie zastosowanie :) Nawet do panierki nadaje się idealnie. Tak przygotowana rybka smakuje naprawdę wybornie!




Składniki:

1 kg filetów rybnych
1 szklanka piwa
4 jaja
1 łyżeczka mielonego kminku
1 szklanka mąki
Sól
Smalec lub olej do smażenia

Wykonanie:

Filety rybne posolić i odstawić w chłodne miejsce.



Piwo wymieszać z żółtkami, mielonym kminkiem, ubitą pianą z białek i lekko wymieszać.



Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć wolna na tłuszczu. Po usmażeniu wstawić rybę na kilka minut do piekarnika aby wewnątrz nie była surowa. Podawać na zimno i na gorąco.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. jestem strasznym piwoszem..
    Ale ryby jeszcze z nimi nie jadłam ;D

    OdpowiedzUsuń