Szybki deser z kaszy jaglanej. Palce lizać!
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki mleka
3 łyżki cukru
1 łyżka masła
1/3 szklanki śmietany
1 łyżka cukru pudru
cukier waniliowy
sól
Sposób przygotowania:
Zagotować mleko z 3 łyżkami cukru i masłem- mieszając wsypać kaszę, przykryć i ugotować na wolnym ogniu. Śmietanę wymieszać z cukrami i nałożyć na wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną. Udekorować dowolnie najlepiej powidłem z własnej spiżarni.
uwielbiam jaglankę na słodko :)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie to idealna ropozycja na śniadanie :D
OdpowiedzUsuńpysznie, zdrowo, kolorowo!
Jak ja lubię jaglankę. Mniam :-) wygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuń