Kasza jaglana na słodko

Szybki deser z kaszy jaglanej. Palce lizać!




Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki mleka
3 łyżki cukru
1 łyżka masła
1/3 szklanki śmietany
1 łyżka cukru pudru
cukier waniliowy
sól

Sposób przygotowania:

Zagotować mleko z 3 łyżkami cukru i masłem- mieszając wsypać kaszę, przykryć i ugotować na wolnym ogniu. Śmietanę wymieszać z cukrami i nałożyć na wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną. Udekorować dowolnie najlepiej powidłem z własnej spiżarni.

Tradycyjna Kuchnia

3 komentarze:

  1. jak dla mnie to idealna ropozycja na śniadanie :D
    pysznie, zdrowo, kolorowo!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja lubię jaglankę. Mniam :-) wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń