Zapiekane nadziewane pomidory

Tradycyjne pomidorki nadziewane, z jajecznym oczkiem.


Składniki

4 duże pomidory
1 łyżka masła
10 dag szynki
10 dag żółtego sera
4 jaja
sól do smaku
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Pomidory umyć, Å›ciąć czubki, wydrążyć miąższ, uÅ‚ożyć na blaszce wysmarowanej tÅ‚uszczem, posolić Å›rodki i wÅ‚ożyć po odrobinie masÅ‚a. 


Szynkę z serem pokroić w kostkę i nadziać pomidory . Następnie do każdego pomidora wbić jajo, lekko posolić i wstawić do gorącego piekarnika do czasu, aż jaja się zetną.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Pysznie i cholernie apetycznie! Uwielbiam takie propozycje.

    Pozdrawiam i zapraszam do nas! :)

    OdpowiedzUsuń