Składniki:
2 ½ kg leśnych grzybów
5 papryk
75 dag cebuli
75 dag marchewki
1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gram)
2 łyżki cukru
4 łyżki soli
5 kiszonych ogórków
6 łyżek octu
1/3 szklanki oleju
Wykonanie:
Grzyby dobrze opłukać, pokroić na grube kawałki i ugotować w 1 litrze osolonej wody. Ugotowane grzyby odcedzić, wlać olej i smażyć 5 minut. Następnie dodać startą marchew, smażyć około 10 minut cały czas mieszając. Paprykę i cebulę pokroić, wrzucić do garnka z sałatką, wymieszać i przyprawić do smaku. Dodać pokrojone kiszone ogórki, koncentrat pomidorowy, ocet i cały czas mieszając smażyć na wolnym ogniu przez 25 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować przez następne 25 minut.
2 ½ kg leśnych grzybów
5 papryk
75 dag cebuli
75 dag marchewki
1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gram)
2 łyżki cukru
4 łyżki soli
5 kiszonych ogórków
6 łyżek octu
1/3 szklanki oleju
Wykonanie:
Grzyby dobrze opłukać, pokroić na grube kawałki i ugotować w 1 litrze osolonej wody. Ugotowane grzyby odcedzić, wlać olej i smażyć 5 minut. Następnie dodać startą marchew, smażyć około 10 minut cały czas mieszając. Paprykę i cebulę pokroić, wrzucić do garnka z sałatką, wymieszać i przyprawić do smaku. Dodać pokrojone kiszone ogórki, koncentrat pomidorowy, ocet i cały czas mieszając smażyć na wolnym ogniu przez 25 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować przez następne 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz